Wat Is Een Retraite?
» » » Wat Is Een Retraite?

Wat Is Een Retraite?

Geplaatst in: Blog | 0

Een retraite is een prachtige gelegenheid om te onthaasten, om even de maalstroom van het leven even achter je te laten. Om tot jezelf te komen.

Op retraite gaan betekent letterlijk: je terug trekken. Meestal op een stille plek in de natuur. Een pas op de plaats maken en afstand creƫren van de waan van alle dag. Even niet meer tien ballen tegelijk in de lucht houden. Gewoon er zijn, op dit moment. Zonder afleiding. Geen telefoon, krant, boek of verplichte praatjes. Stilstaan, kijken, luisteren en ervaren wat er nu is. Niets meer. En ook niets minder.

Deze zomer, op uitnodiging van Olaf en Christaan, hebben we een retraite 5 daagse verzorgd in het in Pfaffenseifen, Duitsland. Het ochtend programma begon met een prachtige meditatieve wandeling in de bosrijke omgeving van het Westwalt. Tussen de middag genoten we van een heerlijke vegetarische lunch en in tijdens de middag genoten we van inspirerende mindfulness meditaties en zaten we ontspannen te werken tijdens de creatieve sessies. De deelnemers gingen met mooie nieuwe inzichten terug naar Nederland. In Nederland organiseren we iedere vrijdag van oktober tot april dag retraites bij De Zoete Geest
retraite-2-pfaffenseifen-w

Laat een Reactie Achter