Eén daagse STRESS MANAGEMENT MASTERCLASS

Veel mensen ervaren dagelijks teveel stress. Van de werknemers ervaart één op de zeven werkstress blijkt uit cijfers van NTO. De werkdruk neemt alleen maar toe en het werk gerelateerde ziekteverzuim door stress is gestegen naar 36 procent. Dat komt jaarlijks neer op 7,555.000 verzuimdagen. Werknemers die langdurig onder stress staan, functioneren slechter dan hun collega's en kunnen zelfs burn-out gaan. In totaal kampen 868.000 Nederlanders met burn-out klachten. Voorkomen is dus beter dan genezen. Van de zelfstandig ondernemers heeft vier van de tien stress op het werk. Toch zullen zij niet snel hun werkzaamheden stilleggen. Ze moeten voor hun gevoel wel door omdat ze afhankelijk zijn van het zelfstandig vergaren van hun inkomen. De grote valkuil is echter dat ze werk- en privétijd teveel door elkaar laten lopen en er te weinig rustmomenten zijn. De balans is dus zoek. Een zelfstandig ondernemer die langdurig met stress blijft lopen neemt daarmee behoorlijke risico's. Leren omgaan met stress, het leren loslaten van de eigen stressfactoren is dus geen overbodige luxe.

De stressmanagement masterclass is een combinatie van cognitieve inzichten en ervaringsgerichte oefeningen vanuit het Mindfulness gedachtegoed en leert je stress los te laten. Mindfulness is een bewezen effectieve manier om te leren omgaan met stress op het werk en om privé en werk in balans te houden. Zo blijf je duurzaam inzetbaar en voorkom je een burn-out.

De training vindt plaats op de Zoete Geest te Linden (Noord Brabant). Een heerlijke stilte plek in landelijke omgeving aan de Kraaijenbergse plassen. Liever een incompany masterclass, vraag een offerte aan.
 

Deze masterclass helpt om

  • Om te gaan met werkdruk
  • Mentale veerkracht versterken
  • Persoonlijk innerlijk leiderschap ontwikkelen
  • Negatieve stress om te buigen
  • Ziekteverzuim te voorkomen en reduceren
  • Voorkomen van een burn-out
  • Te handelen met aandacht in het hier en nu
  • Meer kunnen focussen en concentreren

Deze masterclass stressmanagement training heeft als basis de traditionele MBSR method (Mindfulness Based Stress Reduction)

 

OPTIONEEL
Vervolg trainingen en ( individuele) coaching behoren tot de mogelijkheden

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod

Wat is (werk)stress of spanning?
Bewust worden van persoonlijke omgang met stress
Uw Stresssignalen leren herkennen
Het perfectionisme loslaten
Communicatie en assertiviteit
Verantwoordelijkheid nemen
EHBO bij Stress
Energiemanagement
Balans privé en werk
Mindfulness
Ontspanningstechnieken
Ademhalingstechnieken
Persoonlijk actieplan

Praktische informatie

Tijd  10.15 - 16.30 uur

Locatie: Datum in overleg of  In-company (offerte aanvragen)