◾ Shiatsu lichaamsmassage

◾ Mindfulness massage

◾ Thaise Acupressuur Voetmassage

◾ Shiatsu Stoelmassage

◾ Klank Ontspanning meditatie

Shiatsu Massage

shiatsu Deze Japanse massage methode in combinatie met de 5 elementenleer van de Chinese geneeskunde zorgt ervoor dat pijnlijke energie- stagnaties oplossen en dat emoties getransformeerd worden zodat het lichaam haar natuurlijke vitaliteit weer kan laten stromen. Het is met name effectief bij – het voorkomen van – klachten die zowel geestelijk als lichamelijk zijn, zoals burn out, chronische vermoeidheid en rsi.

Voor
◾ directe diepe ontspanning
◾ vermindering van schouder- en rugklachten
◾ toename concentratievermogen
◾ meer energie
◾ afvoer van afvalstoffen en stresshormonen
◾ aanvoer oxytocine (gelukhormoon)
◾ grotere arbeidsproductiviteit
◾ betere bloedcirculatie

De behandeling duurt 60 minuten. Na de behandeling drinkt je voldoende water om alle afvalstoffen af te voeren.

Anders dan westerse massage wordt Shiatsu met de kleding aan (bij voorkeur makkelijk zittende kleding) op de grond gegeven.

Shiatsu Stoelmassage

Stoelmassage-tegen-stresswebDe Shiatsu stoelmassage is een makkelijk toepasbare vorm van de traditionele Japanse Shiatsu, een acupressuur methode die ook wel drukpuntmassage genoemd wordt. Deze methode is preventief bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding. De shiatsu stoelmassage (ook wel bedrijfsmassage genoemd) biedt een ontspannende stoelmassage voor de nek, schouders, rug en eventueel armen en handen. Met behulp van duimen, vingers en handpalmen oefent de masseur druk uit op specifieke drukpunten om diverse lichamelijke functies te stimuleren en blokkades in het lichaam te verhelpen. Het doel is dat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen en het lichaam zich weer kan herstellen. Indien nodig zal de masseur ook bepaalde gewrichten mobiliseren en strekken middels Thaise massage. Tijdens de massage leun je voorover in een comfortabele stoel speciaal ontwikkeld voor het geven van stoelmassages.Een Shiatsu stoelmassage behandeling voor bedrijven duurt ongeveer 12 a 15 minuten per persoon (offerte aanvragen). In onze praktijk duurt deze behandeling ongeveer 60 minuten en zorgt voor:

◾ Wegvloeien van spanning en onrust
◾ Vermindering hoofdpijn klachten
◾ Verbeterde slaap
◾ Vitale voeten
◾ Afvoeren afvalstoffen / vochtophoping
◾ Verbetering doorbloeding
◾ Stimulering zenuwstelsel
◾ Nieuwe energie

Na de behandeling drinkt je voldoende water om alle afvalstoffen af te voeren.
Locatie: De Zoete Geest te Linden (Brabant)

Thaise Voet Massage

voetmassageBij een acupressuur voetmassage worden de voeten opgewarmd met strijkbewegingen, gevolgd door lichte massage van de drukpunten. Acupressuur is een oude Oosterse geneeskunde waarbij de vingers worden gebruikt om druk uit te oefenen op belangrijke punten op de huid om zo de eigen kracht van het lichaam te stimuleren. Wanneer je op deze punten drukt, geven zij ontspanning in de spieren en stimuleren ze de bloedcirculatie en de levenskracht van het lichaam. Dit is te vergelijken met EFT (emotional freedom technique).

Specifieke delen op de voet staan in verbinding met organen. Door de acupressuur op de voet wordt het hele lichaam aangeraakt en worden de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie voorzien. Hierdoor komt het lichaam tot rust en ontspanning. De voetzolen worden ook wel eens met een massagestokje gestimuleerd.

Voor
◾ Wegvloeien van spanning en onrust
◾ Vermindering hoofdpijn klachten
◾ Verbeterde slaap
◾ Vitale voeten
◾ Afvoeren afvalstoffen / vochtophoping
◾ Verbetering doorbloeding
◾ Stimulering zenuwstelsel
◾ Nieuwe energie

Na de behandeling drinkt je voldoende water om alle afvalstoffen af te voeren.

De behandeling duurt 60 minuten. 
 
Locatie: De Zoete Geest te Linden (Brabant)

Mindfulness massage

physiotherapy-567021_1280-web

Mindfulness-Massage is een combinatie van massage (aanraking) en mindfulness. Door middel van aanraking, meditatie, oefeningen en bewegingen wordt een diepe bewustwording gecreëerd. Mindfulness-Massage werkt vanuit de ‘5 States of Being': Breath, Release, Acceptance, Awareness en Trust. Door het volgen van één of meerdere sessies ervaar je de mindfulness in zijn totaliteit om zo ‘in het nu’ te komen.

Voor
◾ directe diepe ontspanning
◾ bewustwording van gevoelens en spanningen
◾ in je lichaam in plaats van in je hoofd
◾ ontdek hoe en wanneer je over je grenzen gaat, en wat je werkelijk nodig hebt

De behandeling duurt 60 minuten.

Maak een afspraak voor individuele sessies

Klankontspanning

klankontspanning

Klank en meditatie worden al eeuwenlang in vele culturen toegepast omdat ze een weldadig effect hebben op lichaam en geest. Klank (muziek) werkt heel direct in op een mens. De resonantie van de klankschalen en diverse andere instrumenten hebben een rustgevend effect in de geest en het lichaam. Onze lichaamscellen resoneren mee en hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van ons lichaam geactiveerd. Aangezien ons lichaam bestaat uit 70 % water en water in resonantie wordt gebracht door de klanken worden spanning en stress los gelaten.

Voor
◾ directe diepe ontspanning
◾ meer energie
◾ afvoer van afvalstoffen en stresshormonen

De behandeling duurt 60 minuten.

Maak een afspraak voor individuele sessies

Voor klankontspanning (groep) zie AGENDA

Losse behandelingen

60 minuten € 55,00       Kijk hier voor beschikbare tijden

EHBO Traject

Regelmatig rust momenten inlassen in je dag is broodnodig in stressvolle tijden. Herstelmomenten kun je het ook noemen. Dat zorgt voor nieuwe energie en maakt je veerkrachtiger. Tijdens een EHBO traject neem je die herstelmomenten in de vorm van stress release massages en gesprekken. De massages zijn de eerste hulp bij stress en zorgen voor diepteontspanning en energie opladen. Stress slaat zich namelijk op in het lichaam. Voor we beginnen met de massage ontvang je een meditatie om helemaal los te komen van de dagelijkse beslommeringen. De massages doen we in stilte zodat je helemaal uit je hoofd komt en je kunt concentreren op het ervaren van de massage op het lichaam. We maken gebruik van een speciale mix van ontspannende etherische oliën of geuren. De eerste sessie duurt anderhalf uur en bestaat uit een intake gesprek en een massage. We leggen meteen de volgende 3 behandel data vast en plannen 2 skype gesprekken (2 x 35 minuten). De skype gesprekken zijn mindfulness based en helpen je bewust te worden van je persoonlijke stress triggers.  Daarnaast leert je hoe je de balans weer terug krijgt in je dagelijkse leven. Alle massages zijn gericht op snelle stress release en geven je volop nieuwe energie: acute vermindering van spanningsklachten in lichaam en geest - De doorbloeding in het lichaam verbeterd waardoor afvalstoffen makkelijk kunnen verdwijnen - Blokkades worden los gelaten - Gelukshormonen zoals oxytocine komen vrij - Hernieuwde energie en vitaliteit.
De kosten voor dit traject zijn € 297,- exclusief B.T.W.

Massage-8