Groen Aandacht Groei: Persoonlijke Ontwikkeling

Mindfulness Yoga Lifestyle

 

De kleur groen
De kleur groen staat voor balans, gezondheid, optimisme en effectiviteit. Naast dat de kleur groen stress-verlagend is zorgt de kleur groen ook voor een relaxt gevoel. Tevens roept de kleur groen associaties op met milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en natuur. Kortom, het effect van de kleur groen zorgt voor positiviteit en ontspanning. 

Je natuurlijke staat van zijn, de staat waarin je flow* ervaart. In balans en in harmonie met jezelf. Daar waar jouw potentieel benut kan worden. Jouw optimale vermogens tot ontwikkeling komen. Daar waar jij helemaal jezelf bent. 

 

Aandacht: Tijdens de lessen leer je in contact te komen met het hier en nu. Je observeert je eigen denkprocessen en gevoelens. Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegesleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Je krijgt meer innerlijke rust en komt minder in het drama van je gedachten en gevoelens. Je leert dus beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt. Daarnaast doen we eenvoudige fysieke oefeningen en massages die gericht zijn op ontspanning en soepelheid van ons lijf. 

 

Groei: Je wordt je bewust van je "zijn". Aanwezig zijn. Wat je voelt, ervaart, ziet. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. Daardoor groeit je zelfvertrouwen. En als je beter voelt wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf zorgen. Zo kan jij er optimaal voor jezelf en de ander zijn.

Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

De lessen zijn uniek en nergens anders te volgen. Het is een combinatie van yoga, massage, mindfulness, flow psychologie, persoonlijke ontwikkeling (een distillatie van jarenlange studies, seminars en trainingen die ik gevolgd heb in binnen en buitenland en boeken die ik gelezen heb) en inspirerende teksten en muziek. Elke week wordt er een  specifiek thema behandeld, afhankelijk van energie binnen de groep.  De lessen kunnen zowel binnen als buiten plaats vinden. Het is echt een geschenk voor jezelf en de andere aanwezigen. 

De lessen vinden plaats op dinsdagochtend van 9.30 - 11.00 uur (Let op: de lessen kunnen uitlopen tot 11.30 u) op onze prachtige locatie De Zoete Geest, de Geest 4 te Linden.